zondag 21 februari 2016

RECEPT: SNELLE PASTA MET ZALM EN RUCOLAPESTO


Dit recept is er een die ik graag deel, omdat het bij iedereen (jong en oud) in de smaak valt, 
het gezond is, gemakkelijk te maken 
en tot slot zijn alle ingredienten verkrijgbaar bij Aldi.
Wil je weten hoe je het maakt?
Klik dan op "meer"





Wat heb je nodig voor 4 personen?:

een zak rucola (0,79)
een citroen (0,49 per 2)
50 gr parmezaanse kaas (2,89)
knoflook
ui
snuf paprikapoeder
peper
zout

200 gr. gerookte zalm (2,99)

3 el crème freche (0,39: 200gr)
spaghetti(0,55)
verse basilicum (0,99: plant)
250gr (snoep)tomaatjes (0,85)



Begin met het maken van de pesto terwijl je de pasta alvast gaar kookt.


Doe de rucola in een kom en rasp daar de schil van een halve (goed gewassen) citroen bij.
 Knijp ook het sap uit de halve citroen leeg boven de rucola.
Rasp dan de 50gr parmezaanse kaas en voeg deze samen met een knoflookteen, 
een snuf paprikapoeder en 6 el olijfolie toe.


Maak van het geheel een fijne pasta met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer of keukenmachine. 
Breng verder op smaak met zout en peper.

Vervolgens begin je aan de saus.

Snipper de ui en een knoflookteen en fruit het op laag vuur aan in wat olijfolie.
Snij de (snoep)tomaatjes doormidden en voeg ze ook toe.
Roerbak tot ze warm zijn en scheur dan de gerookte zalm in stukjes erbij.
Breng het op smaak met zout en peper.
Roer vervolgens de pesto en crème freche door de (afgegoten) pasta en
verdeel deze over de borden.
Hier bovenop verdeel je het zalmmengsel en wat basilicumblaadjes en
het eten is klaar.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten